Regisztrálj71734regisztrált tag
HírekVissza
Ne dobd be a törölközőt, csak mert elmúltál 40…

Már tudod, hogy ki vagy. Már nem csak készülsz az életre, éled az életet. Beleteszed magad abba, amit akarsz. Nem a múltban élsz, hanem a jelenre koncentrálsz. A tested is lehet ilyen tudatos, de te is kellesz hozzá… 

Sok olyan 40-45 körüli nővel találkoztam, akik úgy érezték, elfáradtak, elhasználódtak az elmúlt évek alatt, ami nagyrészt a család-háztartás-munka háromszögében zajlott kevés énidővel és saját maguk háttérbe szorításával. Ilyentájt érkezik meg a késztetés, hogy történjen már valami, ami végre feldobja a szürke hétköznapokat. A lélek új színekre vágyik, új kihívásokra, új kalandokra. A megoldások tárháza pedig végtelen. Lehet utazni, munkahelyet váltani, költözni, nyelveket tanulni, új hobbit találni… szóval ha felismerjük, hogy mennyi lehetőségünk van, akkor felrázhatjuk magunkat, megtalálhatjuk az utat a kiteljesedés felé.

 

Az életmódváltás a legjobb önismereti kaland

Van, amikor viszont gyors vagy kevésbé radikális változtatás kell. Valami, ami megadja a kezdő lökést, ami a közérzetünkkel csinál valami fontosat, ami megmutatja, milyen lelki tartalékaink vannak. És nem kell hozzá világgá menni, túlságosan mélyen a zsebünkbe nyúlni, vagy totálisan felszámolni a korábbi életünket. Egyszerűen olyan szokásokat kell beépítenünk, amelyekkel gyorsan jobbá varázsolhatjuk a közérzetünket. Mert hogy a testünk, ami idáig teljes erőbedobással szolgált minket, mintha szintén kezdené kissé feladni. Itt egy kis hájacska, ott egy kis narancsbőr, sajog a hát, szorít a tavalyi nadrág.

 

Bánj jól magaddal!

Szóval már a test is lázadozik az életmódunk ellen. A pluszkilók már nem mozdulnak olyan könnyen. A nassolás jobban meglátszik. A polcon egyre több gyógyszer sorakozik. Éppen ezért ez a legjobb időpont, hogy tudatosabban az egészségünk megőrzése felé forduljunk, hiszen ez a test lesz a szövetségesünk a következő 30-40 évben is. És ahhoz, hogy jól szolgáljon minket, nekünk is jól kell bánnunk vele!

Edzőként és coachként azt vallom, a mozgás a legjobb önismereti kaland. Mert hogy csodásan leképezi magát az életet a csúcspontjaival és a mélypontjaival, megélhetjük közben a színeket és a sötétséget és ezáltal tudatosabban viszonyulhatunk az edzésen túl is hozzájuk. Már tudod, hogy ki vagy, és hogyan hozhatnál ki többet magadtól. Már nem csak készülsz az életre, éled az életet. Beleteszed magad abba, amit akarsz. Nem a múltban élsz, hanem a jelenre koncentrálsz. A tested is lehet ilyen tudatos, de te is kellesz hozzá… 

 

Mi a lelkeddel is törődünk!

A videós edzést praktikusan beillesztheted az életedbe, de mégiscsak egy magányos tevékenység, pedig sokszor előfordulhat, hogy egy hús-vér edzőhöz fordulnál közben, akinek felteheted a kérdéseidet. Mostantól erre is van lehetőséged!

 

Hiszem, hogy ha az alakunkon tudunk változtatni, mindenen tudunk változtatni!

 

                                                                                                                     Bakos Zsuzsi életmódcoach

 

Prémium ÉLETMÓDVÁLTÓ 1 éves klubtagság - vezetett edzésekkel és étrenddel.

Kattints a képre!

 

 

Csatlakozz most és kezdd el!

Regisztrálj itt!

Használd bármilyen eszközön

otthon, útközben, nyaraláskor, munkaszünetben... eddz amikor és ahogyan szeretnél